lbmediart_bollerverseny2015_0037

Fotókon a 2015-ös Napkori Böllérverseny

Immár 14 éve, hogy a legjobb böllérek megmérettetnek Napkoron, és immár 8 éve, hogy mi örökítjük meg ezt a jeles és népszerű eseményt fotókon és videón keresztül is. Mindenki a saját technikájára esküszik, de egy biztos a feldolgozás során: a mangalica. Az itt feldolgozott ételek alapanyaga ugyanis nem lehet más, mint ez az ősi magyar háziállat.

 

A hajnali malacsikítást hamar felváltja a fogópálinkát tartalmazó pohárkák összekoccanása, aztán a helyi zenészek szolgáltatta muzsikaszó mellet készülnek a hagyományos disznótoros ételek. Hagymásvér, toroskáposzta, hurka-kolbász, pecsenye.

 

Idén, ahogy az eddigi években is, a 20 csapat szerte az országból, és határainkon túlról érkezett. Már ismerősként köszönthettük a több éve jelenlévő törzscsapatokat, és nagy várakozással fogadtuk az első alkalommal résztvevő városok/cégek képviselőit is. Sokszor kellett nemet mondanunk, (ami ebben az esetben igen nehéz) hiszen a jószívű böllérek, a mosolygós asszonyok, és a lelkesen invitáló házigazdák folyamatosan kóstoltattak, kínáltak bennünket valamivel. Hol egy darab sültkolbásszal, hol egy frissen kisült szalonnataréjjal és (olykor-olykor) egy-két kupica pálinkával. Mivel mi sem sérthettünk meg senkit, így talán a fogópálinka tesztelését űztük legnagyobb mintavétellel. Mindezt persze csak azért, hogy bírjuk az egész napos programot a nagy hidegben :)

 

De jöjjenek most a képek, és ígérjük, jövőre is ott leszünk a jubileumi 15-i Böllérversenyen!

 

Katt a képre a galéria megnyitásához!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá