lbmediart_bollerverseny2015_0037

Fotókon a 2015-ös Napkori Böllérverseny

Immár 14 éve, hogy a legjobb böllérek megmérettetnek Napkoron, és immár 8 éve, hogy mi örökítjük meg ezt a jeles és népszer? eseményt fotókon és videón keresztül is. Mindenki a saját technikájára esküszik, de egy biztos a feldolgozás során: a mangalica. Az itt feldolgozott ételek alapanyaga ugyanis nem lehet más, mint ez az ?si magyar háziállat.

 

A hajnali malacsikítást hamar felváltja a fogópálinkát tartalmazó pohárkák összekoccanása, aztán a helyi zenészek szolgáltatta muzsikaszó mellet készülnek a hagyományos disznótoros ételek. Hagymásvér, toroskáposzta, hurka-kolbász, pecsenye.

 

Idén, ahogy az eddigi években is, a 20 csapat szerte az országból, és határainkon túlról érkezett. Már ismer?sként köszönthettük a több éve jelenlév? törzscsapatokat, és nagy várakozással fogadtuk az els? alkalommal résztvev? városok/cégek képvisel?it is. Sokszor kellett nemet mondanunk, (ami ebben az esetben igen nehéz) hiszen a jószív? böllérek, a mosolygós asszonyok, és a lelkesen invitáló házigazdák folyamatosan kóstoltattak, kínáltak bennünket valamivel. Hol egy darab sültkolbásszal, hol egy frissen kisült szalonnataréjjal és (olykor-olykor) egy-két kupica pálinkával. Mivel mi sem sérthettünk meg senkit, így talán a fogópálinka tesztelését ?ztük legnagyobb mintavétellel. Mindezt persze csak azért, hogy bírjuk az egész napos programot a nagy hidegben :)

 

De jöjjenek most a képek, és ígérjük, jöv?re is ott leszünk a jubileumi 15-i Böllérversenyen!

 

Katt a képre a galéria megnyitásához!


Nincs hozzászólás

Szólj hozzá