jegyesfotózás LB-Mediart esküvői fotózás Budapest Wedding Photography

Jegyesfotózás szerintem

Jegyesfotózás szerintem

 

Mire jó a jegyesfotózás ?

 

Minden fotós más és más okot tud felhozni a jegyesfotózás fontosságáról, előnyéről. Én úgy tartom, hogy a jegyesfotózás az egyik legjobb alkalom arra, hogy “élesben” kipróbáljátok magatokat. Sokan hangoztatják, hogy nem szeretik ha fényképezik, vagy a már-már kötelező kijelentést teszik: “Rólam még soha nem készült egy jó fotó sem”. Nem csoda, hogy sokszor már a fotózás gondolatától is öszzerezzennek a párok (főleg a férfi osztag :), és ezzel a “hendikeppel” indulunk neki a közös munkának.

 

Jegyesfotózás =  Próbafotózás.

 

Csinálunk egy főpróbát a Nagy Nap, illetve a kreatív fotózás előtt. Segít, hogy megismerjük egymást, egymásra hangolódjunk, a jegyespárok megismerjék a fotózási stílusomat, illetve abban, hogy megtudjuk, kinek melyik a legelőnyösebb arca. Noha nem szeretem a végsőkig beállítani a párjaimat, mégis az esetek többségében szükség van egy-két feszültségoldó póz “bevetésére”. Ha szerencsénk van, ekkor jön a felszabadult mosoly, és halad a fotózás a maga medrében, úgy ahogy kell. :)

 

Nincs szabály, nincs törvényszerűség, hogy milyennek kell lennie egy jegyesfotózásnak. Persze nézhetjük az inspirációs oldalakat, leshetünk ötleteket a internetes galériákból, de egy jó jegyes sorozat lényege, hogy olyan egyedi legyen, mint amilyenek ti vagytok. Ne akarjátok magatokra erőltetni a “vintédzset”, vagy a “femme fatal” nézést, ha azok nem ti vagytok. Inkább legyen egy laza séta a kedvenc városrészetekben/erdőtökben, egy laza fröccs a megismerkedésetek helyszínén, vagy elmehetünk oda, ahová mindig is szerettetek volna elmenni, de nem volt rá lehetőségetek.

 

Ok, de mikor csináljuk?

 

Természetesen az esküvő előtt. :) Akár már hónapokkal korábban, de sokszor csak pár hét telik el a jegyesfotózás és a Nagy Napi esküvői fotózás között. Érdemes minél hamarabb egyeztetni dátumot, hisz abban az esetben, ha hétvégén szeretnétek, úgy vegyétek figyelembe, hogy esküvői szezonban az esküvői fotósok nem érnek rá hétvégén. Miután sok pár szeretne jegyesfotókat is,  így aki hamarabb egyeztet, azé a nagyobb dátumválasztás esélye :). Amennyiben hétvégén szeretnétek, akkor az esküvői szezon előtt vagy után kell sort keríteni a fotózásra. Nem kell feltétlenül várni a tavaszi virágzásra, hiszen egy téli havas összebújós, vagy egy őszi falevelek között sétálós jegyesfotózás is különleges és egyedi tud lenni.

A jegyes fotók felhasználására sok lehetőségetek van. Azon túl, hogy előhívjátok és a kedvenceiteket otthon keretbe teszitek, lehet belőle esküvői meghívó, save the date kártya, slide show, dekoráció az esküvő napján, köszönőkártya és így tovább.

 

Mit vegyünk fel a fotózásra?

 

Nem nagyon szoktam egyértelműen megszabni, inkább azt szoktam javasolni, hogy mindenképpen olyan ruhában, amiben jól érzitek magatokat, és ami a “hétköznapi” éneteket tükrözi. A lényeg, hogy ruhaügyileg is összhangban legyetek. :)

 

Még több jegyesfotó itt!

 

Katt a képre a galéria megnyitásához!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá